Wyszukaj rejs
Kuchnia
Na pokładach statków wycieczkowych mamy możliwość zasmakować kuchni z różnych zakątków świata. Cena każdego rejsu obejmuje pełne wyżywienie.
Restauracje na statkach specjalizują się w daniach kuchni śródziemnomorskiej, ale serwują również menu międzynarodowe, tak aby zadowolić najbardziej wybredne podniebienia.
Na niektórych statkach znajdują się specjalne restauracje tematyczne oferujące dania m.in.: kuchni chińskiej, tajskiej, meksykańskiej, francuskiej.
Na wybranych rejsach dostępna jest również formuła All inclusive obejmująca napoje alkoholowe i bezalkoholowe, wino,
piwo i likiery bez ograniczeń.
Śniadanie kontynentalne – serwowane do kabiny (na niektórych statkach płatne dodatkowo).
Śniadanie – dostępne jest w formie bufetu tzw. english breakfast oraz w restauracji a 'la carte (kawa, herbata, woda i soki
w cenie).
Lunch – serwowany jest w kilku restauracjach, na szybki posiłek polecamy pizzę, dania z grilla lub tradycyjny obiad podawany w restauracji w formie bufetu szwedzkiego. Z posiłku tego można również skorzystać w restauracji a 'la carte.
Za każdym razem jest możliwość dokonywania wyboru między daniami wegatariańskimi, mięsnymi, rybami oraz bogatym bukietem warzyw. Do każdego lunchu podawane są również desery oraz owoce sezonowe (kawa, herbata i woda w cenie
na wybranych rejsach).
Tea time (podwieczorek) – czyli popołudniowe przekąski, kanapki, torty, ciasta i ciasteczka oraz kawa i herbata.
Obiadokolacja – to główny posiłek w ciągu dnia, podawany w dwóch turach ( I tura ok. godziny 19:00, II tura ok. godziny 21:00), serwowany w restauracji a 'la carte. Podczas kolacji mile widziane są eleganckie stroje (kawa, herbata i woda w cenie na wybranych rejsach).
Przekąski lub bufety o północy – dla amatorów nocnego życia na statku nie może zabraknąć wieczornych przekąsek, każdego dnia kucharze przygotowują rożne smakołyki, począwszy od drobnych kanapek, ciastek i ciasteczek, pizzy, poprzez sałatki, mięsa itp.
Zestawy dla dzieci – dla najmłodszych uczestników rejsu armatorzy proponują specjalne zestawy.
Posiłki specjalne – również dla osób podlegających specjalnej diecie (np. diabetycy lub osoby na diecie bezglutenowej) przygotowywane jest indywidualne menu.